Beta Üretme – Beta Balığı Üretimi – 1.Bölüm

Bu video ve benzer videolarda beta balığı üretim detaylarını bulabilirsiniz arkadaşlar. İsterseniz yorumlar kısmından da bana yazabilirsiniz. Hatta direkt YouTube kanalıma girip oradan yazsanız daha hızlı dönüş alırsınız 🙂 Bu yazımızda beta üretme gibi çok sorulan bu sorunuza cevap vereceğiz.

Beta balığı, Betta splendens adıyla da bilinir, popüler bir süs balığı türüdür ve renkli, uzun yüzgeçleri ile tanınır. Beta balıkları, uygun bakım ve üretim şartları sağlandığında üremeleri oldukça kolaydır.

İşte beta balığı üretimi için adımlar:

Üreme Çiftlerini Seçme:

Beta balığı üretimine başlamadan önce, uygun bir erkek ve bir dişi beta balığı çifti seçmelisiniz. Erkek beta balıkları daha canlı renklere sahiptir ve daha uzun yüzgeçlere sahiptir. İyi bir üretim çifti seçmek için sağlıklı, aktif ve benzer boyutlarda olanları tercih edin. Tüm Detaylarıyla Beta Balığı Üretimi >>

Üreme Tankı Hazırlığı:

Beta balığı çiftini üretmek için ayrı bir üreme tankı kullanın. Bu tankın hacmi en az 10-20 litre (2.5-5 gallon) olmalıdır. Tankı 10-12 cm yüksekliktw suyla doldurun ve suyu beta balıkları için uygun koşullarda (sıcaklık, pH, sertlik) ayarlayın. Tüm Detaylarıyla Beta Balığı Üretimi >>

BalıklarıTanıştırma:

Erkek ve dişi beta balığını üreme tankına yerleştirin. İlk başta aralarında bir miktar rekabet olabilir, ancak erkek balığın dişiye yaklaşmasını sağlayın. Erkek balığın yuva yapmaya başladığını görmek isteyeceksiniz. Yuva yapmak için biraz hava kabarcığı kullanabilir veya tankın yüzeyine tüp köpük veya yüzen malzemeler ekleyebilirsiniz.

Üreme:

Erkek balık, dişiyi yakaladığında veya sarıldığında, dişi yumurtalarını serbest bırakacaktır. Dişi balık yumurtalarını bırakır ve erkek balık onları yakalar ve yuvaya taşır. Yumurtalar 24-36 saat içinde çatlar ve yavrular serbest hale gelir. YouTube Beta Balığı Üretim Videolarımı İzleyin >>

Yavruların Bakımı:

Yavrular ilk günlerde küçüktür ve yüzerken zorlanabilirler. Bu dönemde yavruların erişimini kolaylaştırmak için su seviyesini düşük tutabilirsiniz. Yavruları iyi bir beslenme programıyla besleyin. İlk günlerde infusoria veya artemia verilebilir ve yavaşça büyüdükçe diğer yem türlerine geçilebilir.

Yetiştirme:

Yavrular büyüdükçe, daha fazla alan ve ayrı tanklar gerekebilir. Beta balıkları, temiz su ve uygun sıcaklıkta bakım gerektirir. Beta balığı üretimi sabır ve dikkat gerektirir. İyi bir bakım ve üretim süreciyle sağlıklı beta balığı yavrularına sahip olabilirsiniz.

Bu yazıda beta üretme gibi çok sorulan bu sorunuza cevaplar verdik.