Costia Tedavisi KESİN ÇÖZÜMÜ

Costiayı malahit yeşili ile çok kısa sürede tedavi edebilirsiniz. Ancak nitrofurozan etkili ilaçların hepsi costiayı yok eder. Costia, dipte üreyen ve bulaşıcı bir bakteridir. Hastalık, kısa zaman da tüm beta kaplarına. Eğer beta kaplarında dip çekimini veya su değişimini hortum gezdirme şeklinde yapıyorsanız, hastalığı diğer balıklara da yayarsınız. Şimdi gelin costia tedavisi konusunun detaylarına bakalım.

Ben geçtiğimiz yıllarda acemilik dönemimde çok uğraştım costia ile. Ancak costiayı kaya tuzuyla dahi çözebilirsiniz. Ancak tedavi uzun sürer. Nitrofur, baktofish gibi ilaçlarda costia için yeterli ilaçlardır. Costia tedavisinde ilaç kullanırken mutlaka ısıyı 28-30 derecelere ayarlayın.

Kuyruk kısması yani costia hastalığı, balıklarda yaygın bir paraziter hastalıktır ve tedavi edilmesi gerekir. Costia tedavisine başlamadan önce akvaryum suyunun kalitesini iyileştirmek ve stresi azaltmak da faydalıdır. İşte Costia tedavisine yönelik adımlar:

Isıyı Artırın:

Costia tedavisinin ilk adımı, akvaryum suyunun sıcaklığını 28-30 dereceye yükseltmektir. Soğuk sular Costia’nın üreme hızını azaltırır.

Costia tedavisi için Nitrofurozan veya Malahit Yeşili:

Yukarıdaki balık ilaçlarından birini kullanarak tedaviye başlayın. Bu ilaçlar balıklarınıza zarar vermemek için talimatları doğru bir şekilde takip etmelisiniz. Bu ilaçları genellikle suya ekleriz ve belirli bir süre boyunca kullanılırız. İlacın kullanım süresi ve dozu ürünün etiketinde belirtilmiştir.

Costia Tedavi Süresi:

İlaçların kullanım süresi tamamlandığında, balıklarınızın davranışlarını ve görünümlerini yakından izleyin. Belirtiler geçmişse, tedaviyi sonlandırabilirsiniz. 1 haftanın sonunda hastalık devam ediyorsa tedaviyi baştan alın.

Costia’nın ele geçirdiği bir balık yukarıdaki fotoğraftaki hale dönüşür. Costia tedavisi ile ilgili Beta Balığı Hastalıkları Hakkında Bilgiler >>

Beta Balığı Hastalıklarıyla Nasıl Mücadele Videosu >>