Beta Balığı Neden Baloncuk Köpük Yapar ?
Köpüğü, genelde üreme amaçlı görürür ancak erkek betaların çoğu bölgelerini belirmek içinde köpük yuva yapar. Örneğin su değişimlerinden sonra hemen yuva yaptıklarını görürüz. Çünkü betanız yeni su değerlerini farkeder ve ona göre bölgesini belirler. Veya yeni aldığınız balık akşam işten gelirsiniz bir bakarsınız köpük doldurmuş. Bu hareket içinde bölge belirleme diyebiliriz.
Bazende ayna tuttuktan sonrada köpük yapabilirler. Aslında çoğu zaman bölge belirlemek için köpük yaparlar. Ancak dişi gördükten sonra yapılan köpük üremek içindir. Beta üretimi ile ilgili bilgi için tıklayın.
Beta balığının yaptığı köpükler aynı zamanda co2 yani karbondioksit içeriklidir.
Betam köpük yapmıyor
Bu bir sorun değildir. Eğer balığınızda belirgin bir rahatsızlık yoksa köpük konusunu dert etmeyin. Balık yerine alışmıştır. Bu şekilde yorumlayın. Bir tehlike görmediği için yuva yapmaz.
Beta balığı köpük yapıyor
Yukarıda kısaca bahsettiğim gibi beta balığının köpük yapmasının bir kaç sebebi var. Bunlardan ilki bir erkek görmesi ve o erkeğe hemen üstünlük sağlamak adına köpük yuva yapması. Diğer sebep ise bir dişi beta görmesi ve üremek için köpük yapması. Başka bir sebep ise su değişiminden sonra köpük yapması. Ve en son sebepte su da oksijen miktarı azaldığında köpük yapmasıdır.