Beta Balığı Öldüğü Nasıl Anlaşılır ?
Tamamen hareketsiz şekilde duran beta balığının artık öldüğünü anlayabiliriz. Nefes alması durduğunu solungaçlarının hareket etmediğinden anlarız. Ve ölü bir beta suyun içinde kontrolsüz şekilde yüzer. En sonunda ise vücudundaki hava nedeniyle şişeceği için su yüzeyine çıkar. Bu aşamadan sonra ölen balığı sudan almazsanız suya ağır atıklar olarak geri dönecektir. Ayrıca ölü balık suyun içinde kalırsa çok kötü bir koku ortaya çıkar. Bu yazımızda beta balığı öldüğü nasıl anlaşılır gibi çok sorulan bu sorunuza ayrıntılarla cevap veriyoruz.
Beta balığı hayatta mı, öldü mü nasıl anlaşılır?
Beta balığı normalde hareketli ve aktif bir balıktır. Ölüm durumunda, balık hareketsiz bir şekilde durur ve hiç bir şekilde hareket etmez. Hatta Su da akıntı varsa akıntı yönüne savrulduğunu görürüz. Zaten ölmüş bir beta balığı solunum yapmaz. Solungaçlarını eskisi gibi açıp kapatmaz.
Öldüğünde rengi solar ve şişerek suyun yüzeyine çıkar
Ölüm durumunda beta balığı renkleri solar. Normalde canlı ve parlak renklere sahip olan balık, donuk bir görünüm alır. Beta öldüğü için içindeki oksijeni artık dışarı atamaz. Bu nedenle yavaş yavaş şişer ve su yüzeyine doğru çıkar.
Yukarıda belirtiler, bir beta balığının öldüğünü gösteren işaretlerdir. Ancak, bazen beta balığı uykulu veya hareketsizde durabilmektedir. Ancak bunu balığını düzenli takip eden hobiciler hemen ayırt eder.
Beta balığımın öldüğünü anladım, ne yapmalıyım ?
Beta balığınızın öldüğünden emin olduktan sonra ölü balığı hızlıca akvaryumdan çıkarın. Ben genelde tuvalete atıp sifonu çekerim. İsterseniz kedilere yem olarakda verebilirsiniz. Geri dönüşüm açısından bu daha mantıklı bir yol aslında. Sonuçta bir canlının ölümü diğer bir canlıya besin oluyor.
Okuduğunuz bu sayfada beta balığı öldüğü nasıl anlaşılır sorusuna anlaşılır bazı yanıtlar verdik. Beta Balığı Türleri ve Kapsamlı Bilgi Burada >>