Beta balığı yavrularına ne sıklıkta yem verilir ?

Benim izlediğim yol özellikle ilk 2 ay en fazla sabah akşam yem veririm. Ve takip ederim. Sabah artemia verirsem akşama doğru bakarım balıkları karınları sarı ve şişkin mi ? Büyük ihtimalle şişkin olur. O zaman tekrar yem vermeye gerek yoktur. Balıklar zaten dolu çünkü. Bir daha yükleme yapmanın ne anlamı var ? Sizler için hazırlanan bu sayfada beta balığı yavrularına ne sıklıkta yem verilir aramasına yanıtlar bulabilirsiniz.

Beta Yavrusu İçin Yem Çeşitleri >>

Beta yavrularını hızlı büyütmek uğruna aşırı yapılan yemleme

Hızlı büyüteceğim diye delirmekten oluyor bunlar. Bu tür aşırı yüklemelerde ileride mutlaka hava kesesi şişmesi gibi sorunlar çıkıyor. Varsın 1 ay geç büyüsün ne olmuş yani ? Siz ufak alanda balığı hızlı büyütmekten vazgeçmelisiniz. Alan geniş alansa balık 1 öğün yese bile inanın 3 öğün yemekten daha hızlı büyüyor. Ben nüfusa ve alana bakıyorum böyle durumlarda. Baktım nüfus çok alan dar, yemlemeyi az yaparım. Bir de takip ederim balıkların karınları aşırı dolu mu diye.

beta balığı yavrularına ne sıklıkta yem vermek için gözlemin önemi

Eğer artemia veriyorsanız zaten karınlar sap sarı olur. Tekrar yükleme yapmam. Ama 1,5-2 aydan sonra kendi yaptığım somon karışım yemle beslerim. O zamana kadar yavrular hem daha ince ve hava kesesi problemi yaşamamış oluyorlar. Yani bu zamana kadar hava kesesi olayı çoktan oluşmuş oluyor. Bundan sonra alana göre yükleme yapabilirsiniz. Sonuçta balık yüzdükçe efor sarfeder ve yakar.

Bu sayfada beta balığı yavrularına ne sıklıkta yem verilir sorusuna yanıtlar verdim. Ben açıkçası ilk bir kaç üretimimden sonra hızlı yavru büyütmekten vazgeçtim. 3 ayda satış boyuna gelsin diye delirmiyorum ki bu ülkemiz şartlarında çok zor. Gelmez değil gelir. Ama yer lazım geniş alan lazım. Sıcaklık lazım. O yüzden az balık çıkarın ama güzel balık çıkarın. Buna odaklanmak başarıyı zaten getirecek.

YouTube Beta Balığı Üretim Videolarımı İzleyin >>