Beta Balığı Yavrularını Büyütmek
Çoğu hobici ilk denemesini tek bir akvaryumda hem üretim hem yavrular büyütme deneyimini yaşayarak geçiriyor. Bu aslında yeni başlayan arkadaşlar için çok normal bir durum. İlk beta üretimimi bende ufak bir akvaryumda yaptım ancak yavrular için başka akvaryumlarım vardı. O akvaryumlara almıştım. İşte beta balığı yavrularını büyütmek sorusu hakkında daha fazla bilgi:
Ancak bu durum yeni başlayanlar için handikap yaratır. Çünkü çıkacak yavruları bir süre sonra mutlaka daha büyük bir alana almanız gerekir. Bu süre 30 gün içinde hamle yapılması gereken bir süreçtir. İlk etapta yani bu 30 günlük süre içinde yavruları ufak yerde beslemek avantajdır aslında. Nedeni ise yavrular yemi ufak alanda daha kolay bulur. Yeni çıkan yavruları 1 metrelik bir akvaryuma alırsanız yavrular orada adeta kaybolur. Kısa sürede ölümler yaşanır. Bu nedenle yavruların ilk 30 gün ufak bir akvaryumda veya üretim kabında durmaları daha doğru oluyor. Ancak 1 aydan sonra yavrular orada sıkışmaya başlar ve büyüme durur. İşte bu dönemden sonra yavrular bir boy büyük alana almakta fayda var.
Beta Yavrusu İçin Yem Çeşitleri >>
Boylandırma akvaryumu olması çok olur
Eğer yeriniz yoksa üretim kabında da büyürler ancak gitgide nüfus azalır. Eğer verim almak istiyorsanız mutlaka bir boylandırma akvaryumu edinmelisiniz. Bu büyük bir kapta olabilir. İçine su konulacak her şey olabilir. Ben ilk üretim boylandırmalarımı 90 lt’lik çöp kovalarında yapmıştım.
Beta balığı üretimi lepistes, kılıç gibi canlı doğuran balıkların üretimi gibi kolay değildir. Daha doğrusu büyütmesi kolay değildir. Mutlaka bir zaman sonra erkekleri ayırmanız gerekir. Buna göre kaplar temin etmeniz gerekir. Erkekleri ayırmazsanız erkekler hiç bir zaman şu yukarıdaki balık formuna ulaşamaz. Kuyrukları gelişmez.
Bu sayfada beta balığı yavrularını büyütmek sorusuna yanıtlar verdim. Uzun lafın kısası yavruların hızlı büyümesi ve büyümenin uzamaması için yavruları geniş alana almak gerekir. Eğer bunu sağlamakta zorlanacaksanız beta gibi tek yaşayan balıkların üretimini bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederim 🙂