Beta Canlı Yem Türleri Nelerdir ?

Beta balıklarının en sevdiği canlı yemler su piresi, monia, artemia ve tubifextir. Tabii ki kuru yemleri de sever ancak etçil bir balık olduğu için ikisi arasında her zaman canlı ve hareket eden yemleri tercih edecektir. Şimdi kısaca beta canlı yem türleri nelerdir bunları ele alalım.

Artemiayı beta canlı yem türleri olarak kullanırız

Özellikle yavru betaları büyütürken çok sık kullanılan bir canlı yemdir. Artemia yumurtalarını kuru şekilde alırız. Kaya tuzu ve suyu karıştırarak artemiaları çıkarabiliriz. Çıkan artemialar süzerek yavrulara veririz. Sabah akşam artemia şişesine yeni yumurtalar ekleyerek her gün taze artemia çıkarmayı sağlayabilirsiniz. Artemia çıkartmak ile ilgili sayfam için tıklayın %50 protein oranına sahip hijyenik bir canlı yem türüdür. Özellikle ilk 1 ay mutlaka betalarımıza verilmelidir.

Artemia Çıkartma Yöntemi ve Püf Noktaları Videosu >>

Su piresini de beta canlı yemi olarak veriliz

Su piresi de beta balıklarının sevdiği canlı yemler arasındadır. Sürekli hareket halinde olan su pireleri beta balıklarının oldukça ilgisini çeker. Sabah akşam verebilirsiniz. Hiç şişkinlik yapmaz. Ayrıca su piresi üretimi de teşvik eder. Ancak su piresini istikrarlı şekilde üretmek oldukça zor. Benim çok denemelerim oldu. Ancak hiç istikrarlı şekilde üretim yapamadım malesef. Yani balıklara sürekli verecek kadar bir üretime ulaşamadım. Bu linkten bakabilirsiniz. Tayland’da betaları genelde su piresi ve monia adı verilen canlı yem ile büyütüyorlar.

Tubifex canlı kurt betalar için harika bir canlı yemdir

Akvaryum ve balık üretiminde vazgeçilmez yemler arasında olan bir beta canlı yemidir. Tüm balıklar için kullanılabilir. Günde 1 öğün verilmesi yeterli olur. Tubifex canlı yeminin bazı dezavantajları vardır. Bunlardan birisi hijyenik olmamasıdır. Tubifex yemi Eskişehir’in porsuk nehri denen yerinden çıkarılır. Tubifexlerin olduğu bölümlere şehrin kanalizasyonunun bir kısmı akmaktadır. Ayrıca içinde bir çok zararlı parazitler barındırır. Ancak yıllardır üreticiler tarafından tercih edilmektedir. Canlı tutması kolay değildir. Kısa sürede ölür ve çok kötü kokar. Canlı tutmak için zorunlu şart soğuk olmasıdır. Sıcakta çok çabuk ölür.

Kış aylarında büyük bir kovada suyu soğuk tutarak canlı tutabilirsiniz. Bu kovadaki suyu her gün değiştirmek gerekir.

Betalara verdiğim kuru yemler hakkında video için tıklayın