Balıklarda Kabızlık Tarih Oldu – 2 TL’ye Kabızlık Yem

Merhaba arkadaşlar, balıklarda kabızlık sorunu yaşayabiliriz. Bu genelde tek düze beslenmekten de oluyor veya devamlı aynı yemlerle beslemekten de. Balıklarda kabızlık balığın kendisiyle ilgili bünyesel bir problem dahi olabilir devamlı kabızlık sorunu yaşamak.

Balıklarda Kabızlık için en başta neler yapılmalı ?

Bu cevap aslında balık türüne göre değişir. Etçil ve otçul balıkların beslenme biçimleri farklıdır. Dolayısıyla direkt şu yem tüm balıklara verilir demek yanlış olur. Ancak aşağıda sıraladığım yiyecekler çoğu kabız olmuş balığın bağırsaklarını adeta dip çekimi yapar gibi boşaltıyor 🙂

Bezelye, balıklarda kabızlık konusunda jet hızda etki eder.

Evet bildiğimiz bezelye. Ancak haşlanmış olmalı. Tarifi de çok basit. 5-6 adet bezelyeyi ufak bir cezvede haşlayın. Daha sonra yumuşayan bezelyeleri balıklarınıza verin. Bakın nasıl yiyorlar adeta canlı yem yermiş gibi saldıracaklar emin olun. Ardında 3-4 saat sonra gelin akvaryumun dibine bakın. Dipde bir çok eser görebilirsiniz.

Hatta ben geçen yıl bezelye yemini kuru yem haline getirmiştim. Aşağıda video’da!
Diğer balık hastalıkları için bu linke bakabilirsiniz

Kısaca bezelyenin de faydalarından bahsedeyim.

Folik asit ve askorbik asit kaynağıdır.
A, B, C, E ve K vitaminlerini içerir.
Önemli oranda çinko da içerir.
B vitamini açısından da oldukça zengindir.
Yüksek oranda demir içerir.
Daha fazla bilgi için araştırma yapabilirsiniz.

Ispanakda kabızlık için çok işe yarıyor

balıklarda kabızlık

Aynı bezelye yemi yapar gibi balıklarınıza ıspanakda haşlayıp verebilirsiniz. Tarifine gelirsek; ıspanakları önce güzelce yıkayın. Sonra 5-6 dakika haşlayın. Çok erime kıvamına gelmesin dikkat edin. Daha sonra haşlanmış ıspanakları sudan çıkarın ve bıçakla balıkların yiyebilecekleri kıvamda kesin. Hatta ben şöyle yapmıştım. Haşladıktan sonra microdalga fırına attım ve kurumalarını sağladım. O zaman tam bir yem haline dönüşüyor ve balıklarda afiyetle yiyorlar.

Ispanak ve bezelye gibi kabızlığa iyi gelen besinler haftada 1 gün vermeniz yeterli. Eğer zaten kaliteli yemler veriyorsanız bu yemlerin içinde de kabızlığa karşı önlem oluşturan besinler ve maddeler var. Ancak hangi tane de ne kadar ver ve balık ne kadar tüketiyor onu bilemeyiz. Dolayısıyla bezelye ve ıspanaklı yemi vermenin faydasını her zaman görürüz.

Su piresi balıklarda kabızlık sorununda müshil ilacı etkisi yapar denir

Canlı su piresi afrodizyak etkisi yaptığı gibi aynı zamanda bağırsak ve sindirim sisteminde de aktif rol oynar. Yine hafta 1 gün su piresi vererek hem balıklarını zinde tutar aynı zamanda bağırsak sisteminin boşalmasında da etki sağlayabilirsiniz.

Balıklarda kabızlık belirtileri nelerdir ?

Çoğu balık karın şişliği, dışkı uzaması ve suyun üzerinde yan yatma gibi tepkilerle kabız olduğunu bize söyler. Ben mesela betalarda kabızlığı karın bölgesindeki sarılıktan da farkediyorum. Karın hem şişiyor hemde hafif sarımsı bir renk alıyor. Balık zaten bu aşamadan sonra hareketsiz kalıyor. Lepistes gibi türlerde aşırı karın şişliği balığın dibe oturmasını bile sağlayabilir.

Kuru yem olarak da aşağıdaki bitkisel yemleri tercih edebilirsiniz.

Bezelyeyi kuru yem haline nasıl getiririz ?

Gerçekten bu yöntemle kuru yem oluyor ve balıklar çok güzel yiyor. Buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Zaten azar azar yapın ki ziyan olmasın. Çabuk bozuluyor çünkü.

Lepistes kabızlık belirtileri varsa ne yapmalıyım

Lepistes kabızlık belirtileri gibi hareketler görüyorsanız ve balığınız hala yem yiyorsa hiç durmadan hemen bezelye yemini yapın. Ispanakta bu konuda çok iyidir ancak bezelyeyi yedikleri kadar iştahla yemiyorlar. Bezelyeyi adet bir canlı yemmiş gibi yiyor balıklar. Lepistesler de sık sık yanlış yemlemeden kabızlık sorunu ile karşılaşabiliyor. Bezelyeyi lepistesler içinde öneririm. Hatta tüm balıklar için dahi önerilen bir yem.