Beta Balığının Fanusu Nasıl Temizlenir?

Balığınızı bardakla fanustan suyun dışına alın. Fanusun suyunun yarısını başka bir boş kaba dökün. Bardaktaki beta balığınızı da bu kaba salın. Fanusun içindeki malzemeleri çıkartın ve lavaboda iyice yıkayın. Fanusun camlarını temizlerken bir fırça veya bir sünger kullanabilirsiniz. Beta balığının fanusu nasıl temizlenir sorusuyla ilgili daha fazla detay vereceğim.

Beta Balığının fanusu temizlerken deterjan kullanmayınn

Fanusun camları silerken sabun veya çamaşır suyu kullanmayın. Eğer zorunlu bir kullanım gerekirse çok iyi durulamanız gerekir. Su da kalan bu kimyasallar balığınızı zehirler.

Fanusun temizliği bitti, şimdi ne yapacağım ?

Daha önceden dinlendirdiğiniz sudan fanusun yarısı dolacak şekilde doldurun. Zaten az önce fanustaki yarı suyu hala muhafaza ediyorsunuz bu suyu da yeni suyun üzerine balıkla birlikte ekleyin. İşte bu kadar.

Beta balığının fanus temizliği sırasında nelere dikkat etmeliyim ?

En çok suların ısısına dikkat edin. Yeni eklediğiniz su mutlaka eski suyla aynı ısıda olsun. Beta balıkları +- 1 derecelik farkları tolare ederler ancak 5-6 derecelik farklar betanızı şok eder. Zaten böyle yapılan fanus temizliklerinden balık en az 1 gün donuk şekilde durur. Ayrıca temizlik esnasında balığınızı suyun dışına çıkarmamaya özen gösterin. Bazen kepçeyle aldığınızda stresten kuyrukları kopar. Bu nedenle balığı suyun dışına almak için içi su dolan bir kepçe kullanın. Mesela yemek yaparken kullandığımız kepçelerle bu işi yapabilirsiniz.

Beta Balığı Türleri ve Kapsamlı Bilgi Burada >>

Bu adımları takip ederek beta balığı fanusunu düzenli olarak temizleyebilirsiniz. Temizlik sıklığı olarak haftada 1 kez veya ihtiyaç duyuldukça yapabilirsiniz. Bu yazımı da kısaca beta balığının fanusu nasıl temizlenir sorusuna yanıtlar vermeye çalıştık.

Beta Balıkları Hakkında Bilgiler Kerim’in Pet Dünyası Youtube Kanalımda >>