Bitki Akvaryumu Düzenleme – Tilki Kuyruğu ve Subulata Bitkisi

1 ay kadar önce beta akvaryumu olarak kurduğum bitki akvaryumunda budama yaptım. Tilki kuyruğu bitkisi aşırı hızlı büyüdüğü için kısa zamanda akvaryumu ele geçirdi. Aslında budamaya üzüldüğüm bir bitki ama akvaryum ufak olduğu için mecbur budamak zorunda kaldım. Aslında boyut olarak tilki kuyruğu bitkisi bu akvaryum büyük geliyor. Bu akvaryumun hakkı subulata ve bacopa türlerinden bir bitki olabilir ancak şu an elimde bu var diye bunu kullandım.

Asıl amacım bu akvaryumda zemine subulatayı kaplatmak. Subulata çok sevdiğim görünüşü çok doğal bir bitki. Tilki kuyrukları çok uzadığı için yukarıdan gelen ışığı kesiyordu o yüzden budadım.

Belki co2 versem subulatalar burada çok daha hızlı gelişirler ama mayalı sistem co2 bu akvaryum çok fazla gelir. veya ufak şişede yapacağım 3 günde bir yenisini takacağım. Bir süre böyle yapabilirim aslında diye düşünüyorum. Çünkü co2’yi alan her bitki kat kat hızlı gelişiyor. Bu akvaryumda balıkda olmadığı için co2 üreten bir canlı da yok. Eğer hızlı gelişim istiyorsam co2 takviye edebilirim subulataları daha hızlı geliştirmek için.

Yüzeyde bolca mercimek bitkisi vardı onları da topladım. Işığa çok yakın olunca fena halde hızlı gelişen bir bitki. Tam bir istilacı. 1 kök kalsın ihmal edin bütün sistemi ele geçirir. Ancak suda fosfat, nitrat ve amonyağı çok iyi tüketen bir bitki türü. Aynı şekilde pistialarda öyle tabii.

Bu akvaryumun teknik özelliklerinden bahsedersem; 6500K ve kırmızı led var aydınlatma olarak. Kum olarak ise beyaz silis kum var. Bu tür bitkileri silis kumlarda dahi kolaylıkla besleyebilir ve geliştirebiliriz.