Cennet Balığı Aldım

Selam arkadaşlar, ne zamandır beta dışında bir balık daha üretsem üretsem diye düşünürken instagramda gördüğüm cennet balığı videolarına hayran hayran bakıyordum. Geçen gün toptancı arkadaşım da bir baktık 1 dişi 1 erkek cennet balığı var 🙂 Hemen aldım tabii.

İşte aldığım cennet balığı videosu

Genel olarak cennet balıkları hakkında bir şeyler yazmak istedim. Cennet balıkları da aynı betalar ve guramiler gibi labirent organına sahipmişler. Yani su da oksijen yetersiz olduğunda atmosferden de oksijen alabiliyorlarmış bu güzel balıklar. Erkekler sert mizaçlı bir balık. Bendeki erkek salyangozlara bile saldırdı ilk gün. Bölgeci bir balık. Dişileri ise daha yumuşak. Zaten dişi cennet balıkları bir arada yaşayabiliyorlarmış betalar gibi.

Cennet balıklarının üretimleri ise yine beta balığı üretimi gibi köpük yapma ve yumurtaları köpük yuvaya dizme şeklinde oluyormuş. Yalnız dişiler betalara göre kat kat daha fazla yumurta bırakıyorlarmış. 1000’e yakın yumurtadan bahsediliyor.

Pazarı hiç olmayan bir balık aslında ama benim çok hoşuma gitti. Uygun bir zamanda üretime almayı deneyeceğim. Elinizde balık varsa bir şekilde satıyorsunuz. Öyle bir kaygım yok zaten.

Cennet balıkları ile ilgili üretim videoları geldiğinde youtube kanalımda paylaşacağım.

Şimdilik hoşçakalın.