Japon Balığı Akvaryumu ve Bakımı

Yazdığınız yorumlar üzerine hemen bir sayfa hazırladım. Bu yazıda Japon balıklarının üretimi, beslenmesi için gerekenler ve uygun su koşulları gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz. Ranchu, ryukin gibi en popüler japon balığı türlerini evlerimizde nasıl besleyebileceğimizi ele aldım. Japon balıklarının dişileri hamile olduklarını karnındaki şişlikten anlayabilirsiniz. Bu yazımda, en çok sorulan sorularınızdan biri olan Japon balığı akvaryumu ve bakımı hakkında bilgi veriyorum.

Japon balığı – Carassius auratus

Japon balığı, Asya kökenli bir türdür ve aslında sazan balığı türlerinin çaprazlama yöntemiyle farklı renk ve fiziksel tipler elde edilerek günümüze kadar gelmiştir. Bu balıkların çoğu soğuk suda yaşayabilir, ancak süslü japon balıkları olarak bilinen türler için uzmanlar, ısıyı 22-24 derece arasında sabit tutmanın daha iyi olduğunu önermektedirler. Ayrıca, bu balıklar 6-8 pH seviyelerinde yaşayabilirler.

Japon balıkları yıllarca küçük kavanozlarda ve fanuslarda beslenmişlerdir, ancak aslında balık başına en az 15-20 litre suya ihtiyaç duyarlar. İyi koşullar sağlandığında, 25 yıla kadar yaşadıkları gözlemlenmiştir. Hatta şu anda hala yaşayan 38 yaşında bir balık hakkında bile söylentiler bulunmaktadır.

Japon Balığı Hakkında Herşey Burada >>

Japon balığı Üretimi nasıl olur ?

Üreme işlemi, yumurtlama şeklinde gerçekleşir. Üreme döneminde, hazır olan dişi balık binlerce yumurta üretir ve bu yumurtaları akvaryum tabanına dizer. Yumurtaların yenilmesini önlemek için tabana misket dizmek oldukça etkili bir yöntemdir. Dişi balık yumurtladıktan sonra, erkek yumurtaları döller. Japon balığı terimi, genellikle sadece ülkemizde kullanılır; dünya genelinde ise Goldfish veya Çin Altın Balığı olarak bilinir.

Japon balığı akvaryumu nasıl olmalı ?

Bu besleyeceğiniz balık adetine göre değişir. Ancak 1 balık için en az 20 lt’lik bir akvaryum tercih ettikten sonra içine bir hava motoruyla, iç filtreyle veya şelale tipi askı filtrelerden takmalısınız.
Hafta da 2 gün de dip çekimi yapmanız süper olur. Japon balıkları ektiğiniz ince yapraklı bitkileri yiyebilir. Akvaryuma büyük çakıl taşı tipinde taşlar ve ağaç kökleri koyarak dekor yapabilirsiniz.

Japon balığı günde kaç defa yemlenir ?

Japon balıklarını, kaliteli bitkisel pul ve granül yemlerle günde sabah ve akşam olmak üzere toplamda 2 kez besleyebilirsiniz. Kabızlık riskini önlemek için haftada bir gün haşlanmış ıspanak da verebilirsiniz. Yem miktarını belirlerken, atılan yemin balığın hemen tüketebileceği kadar olmasına dikkat etmelisiniz; böylece yemler zemine düşmeden balık tarafından yenir.

Japon balıkları başka hangi balıklarla bakılabilir ?

Kendi türünden olmayan ve kendinden küçük olan balıklara bazen ciddi zararlar verebildiği deneyimlenmiş olduğundan mümkün olduğu kadar kendi türleri ile bir arada bakılmalıdır.

Japon Balığı Akvaryumu ve Bakımı Nasıl Olmalı Videosu >>