Japon Balığı Akvaryumu ve Bakımı Nasıl Olmalı
Japon balıklarının bakımı ve akvaryum koşulları nasıl olmalı diye yazdığınız yorumlar üzerine hemen bir video çektim. Üretimi nasıl yapılır, beslenmesi için neler gereklidir ve su şartları nelerdir gibi sorulara cevap bulabileceğiniz bir video ile daha sizlerleyim. Evlerde beslediğimiz oranda, ranchu, ryukin gibi japon balığı türleri en popüler türlerdir. japon balığı hamile olduğunu dişinin karnındaki şişlikten anlayabilirsiniz.
Japon balığı – Carassius auratus
Asya kökenli bir balıktır.
Aslında sazan balığı türlerinin çaprazlama yöntemi ile eşleştirilerek günümüze kadar uzanan farklı renk ve fizik tipleri elde edilmiştir.
Çoğu türü soğuk suda yaşayabilir ancak süslü japon balığı denilen türlerde uzmanlar
ısıyı 22-24 derece arasında bir değerde sabit tutmak önerilir.
6-8 arası ph seviyelerinde yaşayabilir.
Yıllarca ufacık kavanozlarda ve fanuslarda beslenen japon balıkları aslında balık başına en az 15-20 lt su ister. İyi şartlar sağlandığında 25 yıl kadar yaşadığı dahi görülmüştür. Şu anda da 38 yaşında bir balık olduğundan bahsedilir.
Japon balığı Üretimi nasıl olur ?
Üremeleri yumurtlama şeklinde olur. Üremeye hazır dişi karnında binlerce yumurta üretir. Üretim akvaryumun zeminine misket dizerek yumurtaların yenilmesini engelleyebilirsiniz. Dişi yumurtladıktan sonra erkek yumurtaları döller.
Japon balığı adı sadece ülkemizde geçerlidir. Tüm dünyada Gold fish ya da Çinli altın balık olarak bilinir.
Japon balığı akvaryumu nasıl olmalı ?
Bu besleyeceğiniz balık adetine göre değişir. Ancak 1 balık için en az 20 lt’lik bir akvaryum tercih ettikten sonra içine bir hava motoruyla, iç filtreyle veya şelale tipi askı filtrelerden takmalısınız.
Hafta da 2 gün de dip çekimi yapmanız süper olur. Japon balıkları ektiğiniz ince yapraklı bitkileri yiyebilir. Akvaryuma büyük çakıl taşı tipinde taşlar ve ağaç kökleri koyarak dekor yapabilirsiniz.
Japon balığı günde kaç defa yemlenir ?
Japon balıkları kaliteli bitkisel pul ve granül dediğimiz yemlerle sabah akşam olmak üzere günde 2 defa besleyebilirsiniz. Kabızlığa önlem olarak hafta da bir gün haşlanmış ıspanak verilebilir.
Yem miktarını ise attığınız yem yere düşmeden balığın tüketebileceği şekilde olmalıdır.
Japon balıkları başka hangi balıklarla bakılabilir ?
Kendi türünden olmayan ve kendinden küçük olan balıklara bazen ciddi zararlar verebildiği deneyimlenmiş olduğundan mümkün olduğu kadar kendi türleri ile bir arada bakılmalıdır.