Beta Balığının Hasta Olduğunu Nasıl Anlarız ?
Eğer başı yukarıda gövdesi aşağıda asılı şekilde sürekli duruyorsa hasta olduğuna kanaat getirebiliriz. Solungaçlarının hızla açılıp kapanması, çok sık soluk alma veya zorlanma belirtileri oksijen problemlerini gösterir. Beta balığı soluk veya mat bir renk alıyorsa, bu sağlık sorunlarının bir işaretidir. Balığın karın bölgesi şiş veya belirgin bir şekilde genişlemişse, iç organ sorunları veya sindirim problemleridir. İşte beta balığının hasta olduğunu nasıl anlarız sorusu hakkında daha fazla bilgi:
Betanızın hasta olduğu yavaşlık veya hareketsiz durmasından da anlarsınız:
Beta balığı normalde aktif bir balıktır. Eğer balığınızın aktivitesi azaldıysa veya hareketsiz ve renkleri solmuş şekilde duruyorsa, bu bir sorunun belirtisidir. Beta balıkları iştahı olan balıklardır. Eğer balığınız normal yemleri reddedip veya canlı yemlere bile ilgi göstermezse, bunu da bir hastalık işareti sayabilirsiniz. Tabii ki burada yemi değiştirdiyseniz ve balık o yemi sevmediyse direkt hastalık olarak değerlendirmeyin. Ayrıca denge kaybı, yan yatma veya ters yüzme gibi yüzme problemleri de iç veya dış hastalıkların bir sonucudur. Bunlarla beraber vücudundaki lekeleri veya yaraları, cilt hastalıklarının veya parazitlerin belirtileri olarak görebilirsiniz.
Beta balığının hasta olduğunu anladıktan sonra ilk yapılacaklar
1- Hemen nitrofur ilacı alın.
2- Isıtıcınız yoksa ısıtıcı alın ve ısıyı 28-30′ a çıkarın.
3- 50 litreye bir çorba kaşığı oranıyla kaya tuzunu eritip betanızın olduğu suya ekleyin.
4- Yem yemiyorsa yem atmayın.
5- Nitrofur ilacının arkasında yazan oranlara göre akvaryumunuza uygulayın. Bitki varsa çıkarın çünkü bitkileri bozar.
Beta Balığı Hastalıkları Hakkında Bilgiler >>
Bu yazıda beta balığının hasta olduğunu nasıl anlarız gibi çok sorulan bu sorunuza cevaplar verdik. Ek olarak yem yemeyen, devamlı saklanan, rengi solan bir balık içinde hasta bir beta balığı diyebiliriz.