Beta Balığının Rengi Neden Solar ?
Renk solması çoğunlukla soğuk sudan kaynaklanır. Bazen stresten ve genetik nedenlerden de renklerde solmalar görülür. Ancak marble geninden kaynaklı renk değişimlerini de unutmayalım. İşte buradan da yola çıkarak beta balığının rengi neden solar sorularına bazı cevaplar aşağıda verilmiştir.
Stres kaynaklı beta balığı renk solması
Beta balıkları stres altında olduklarında renklerinde soluklaşma ortaya çıkar. Balık resmen renk atar. Başka bir balığın akvaryuma girmesi, balığın yeni bir ortama taşınması ve kötü su koşulları renk solmasını ortaya çıkarır.
Genetik Faktörlerden de beta balığının rengi solar
Beta balıklarının renkleri genetik faktörlere bağlı olarak belirlenir. Bazı beta balıkları, doğal olarak daha soluk renklere veya pastel tonlara sahip olabilir. Ancak bu rengi gerçekten mi böyle yoksa bir sorundan kaynaklanan bir renk solması mı var bu ayrımı yapmak çok zor değildir. Evet, genetik faktörlere örnek olarak marble genini söyleriz. Ancak marble geni renk solmasına değil renk değişimlerine neden olmaktadır.
Beta Balığı Renkleri ve Renk Genetik Tanımları Burada >>
Yetersiz Beslenmede beta balığında renk solmasına neden olur:
Beta balıklarının beslenmesi de renklerini etkiler. Yetersiz beslenme veya dengesiz bir diyet, beta balığının renklerini soluklaştırır. Özellikle karotenoid içeriği yetersiz olan bir beslenme planı, balığın renk pigmentasyonunu olumsuz etkiler.
Hastalık veya Parazitler:
Beta balıklarında hastalık veya parazit enfeksiyonları da renk solmasıyla sonuçlanır. Özellikle cilt enfeksiyonları veya parazitler, balığın renk pigmentasyonunu etkileyerek soluklaşmasına neden olur.
Beta Balığı Hastalıkları Hakkında Bilgiler >>
Yaşlanmadan kaynaklı beta balığının rengi solar
Beta balıkları yaşlandıkça renklerinde bazı değişiklikler meydana gelir. Yaşlanan beta balıklarında renkler soluklaşır ve daha soluk tonlara dönüşür.
Beta Balığı Türleri ve Kapsamlı Bilgi Burada >>
Eğer beta balığınızın renklerinde beklenmedik bir soluklaşma veya renk kaybı fark ederseniz, stres ve hastalık gibi kaynakların sebeplerine bakın. Bu durumda, balığınızı dikkatlice gözlemlemeli ve gerektiğinde bir veteriner hekime veya balık uzmanına danışmalısınız.
Beta Balıkları Hakkında Bilgiler Kerim’in Pet Dünyası Youtube Kanalımda >>