Beta Balığı Fanusu Neden Köpürür?
Beta balığının fanusunda köpürme erkek betanın köpük yuva yaptığı için görürüz. Ancak bazen yanlışlık deterjan, sabun gibi maddelerde su da köpürtmeye neden olur. Bazen de çok fazla yemleme suda biyolojik atık oluşturduğunda yüzeyde kabarcıklar olabilir bu da beta balığı fanusu neden köpürür sorusunu ortaya çıkarır.
Yüksek biyolojik atık fanusun köpürmesine neden olur
Fanusun içinde biriken balık dışkısı, yem artıkları ve çürüyen bitkiler gibi organik maddeler suyun biyolojik yükünü artırır. Bu durumda, suyun içindeki organik maddelerin ayrışması sonucu su yüzeyinde köpürme meydana gelir. Bu nedenle fiziksel atıkları dip çekimi yaparak almak iyi olur. Çünkü pipo filtre veya şelale filtreler zeminde çürümüş atıkları çekmek için yetersiz kalır.
Beta Balığına Uygun Filtreler Nelerdir >>
Beta balığı için aşırı yemleme fanusu köpürür
Yanlış beslenme veya aşırı yemleme sonucu suyun içinde yüksek protein konsantrasyonu oluşur. Bu durumda, proteinlerin ayrışması sonucu yüzeyde köpürmeler meydana gelir.
Beta Balığı Türleri ve Kapsamlı Bilgi Burada >>
Hava motoru da beta balığı suyunu köpürtür
Çok fazla yüzey hareketi de fanus veya akvaryumdaki suyu köpürtür. Bu köpürtme kabarcık şeklindedir ve bu kabarcıklar patlar. Hava motorunda
Eğer fanusta köpürme devam eder ve sorun çözülmezse amonyak, nitrat ve nitrit gibi parametreleri de kontrol etmeniz iyi olur. Bu durumda sorunu çözmek için hemen aksiyon alın.
Beta Balıkları Hakkında Bilgiler Kerim’in Pet Dünyası Youtube Kanalımda >>