Fanustaki Su Neden Azalır?
Fanusun üzeri açık olduğu için su buharlaşır ve bu yüzden fanustaki su azalır. Fanusun içindeki su molekülleri, oda sıcaklığı ve su yüzeyindeki hareketler gibi faktörlere bağlı olarak buhara dönüşür. Bu buharlaşma süreci sonucunda su seviyesi düşer. Zaten bu olgular sonucunda fanustaki su neden azalır sorusu ortaya çıkar. Ayrıca, fanus içinde bulunan ısıtıcı veya hava motoru gibi ekipmanlar yüzeyi hareketlendirdiği için suyun buharlaşma hızını artırır.


Fanusta su buharlaşması sonucu azalma olursa ne yapmalıyım ?
Su buharlaşmasıyla kaybolan suyu düzenli olarak takip edin ve kayıp suyu olarak ekleyin. Eklediğiniz suyun dinlendirilmiş su olduğuna ve yakın ısılarda olduğuna dikkat edin. Örneğin 1 hafta suyun yarıya kadar buharlaşmasını bekleyip su eklemesi yapmayın. 2 günde 1 takip ederek buharlaştıkça yeni su eklemesi yapın.
Fanusta su azalmasını nasıl önlerim ?
Fanusun üzerine kapatarak buharlaşmayı azaltabilirsiniz. Ancak balığın hava da alması için 1-2 cm’lik bir boşluk bırakın. Ayrıca fanusu doğrudan güneş ışığından, soba ve kalorifer peteği gibi sıcaklık kaynaklarından uzakta tutmak da buharlaşmayı azaltır.


Kerim’in Pet Dünyası’nı Instagram’dan Takip Edin >>
Su sızıntıları da fanusta neden su azalır sorusunu ortaya çıkarır
Fanusun altında veya etrafında bir sızıntı oluşması, suyun fanustan dışarı akmasına neden olur. Bu siz farkında olmadan fanusun sızdırdığı veya kırıldığı durumlarda meydana gelir. Bu kırılmalar fanus temizliklerinde çarpmalar sonucu meydana gelebileceği için dikkatli olmaya çalışın. Bu durumda balığı fanustan hemen başka bir kaba aktarın. Fanusun suyunu boşaltıp kuruladıktan sonra çatlak yere akvaryum silikonu sürerek tamir edebilirsiniz.
Beta Balığı Fanus Gerçeği – Fanusta Yaşar Mı ?>>
Sonuç olarak bu yazıda fanustaki su neden azalır gibi çok sorulan bu sorunuza cevaplar verdik. Su seviyesinin düşmesi, fanustaki suyun dengesini ve balığınızı da olumsuz etkiler. Bu nedenle su seviyesini düzenli olarak kontrol etmek ve gerektiğinde su eklemek gerekir.