Beta Yavru Bakımı Nasıl Olmalı ?

Bana göre beta üretiminin en zor tarafı yavru büyütmektir. Her tür betayı üretebilirsiniz ancak o yavruları istediğiniz boya getirmek uzun zaman alan ve çok emek isteyen bir iştir. Bir beta çiftinden yavru almak, 1 ay büyütüp sonra yavruların bakımsızlıktan ölmesi o balıkları ürettiğiniz anlamına gelmez. Tabii bunlar benim görüşlerim. Diyelim ki ürettiniz ve beta yavru bakımı hakkında bilgi sahibi değilsiniz. O zaman bu sayfa size göre.

beta balığı yavrularına ilk günler yem verilir mi ?

Beta yavru bakımı ise belli başlı üretimden ayrı bir iştir. Yavrular ilk 2-3 gün keselerinde olan besinle beslenirler ve bu süreçte yem vermenize gerek yoktur ancak verseniz de hayır demezler, yerler. Bu süreçte ben ufak da olsa bir şeyler veriyorum. Sizde sirke kurdu ve micro kurt gibi yemler varsa azar azar verebilirsiniz. 4-5 gün sonra erkek betayı yani babalarını yavruların yanından ayırdıktan sonra asıl işimiz başlıyor. Bundan sonra artık önünüzde 4-6 ay arasında bir süreç vardır. Bu süreç yapacağınız bakıma göre kısalır veya uzar. Ancak Türkiye şartlarında ve bu hobiyi evde yapıyorsanız minimum 4 ay olarak düşünün. 4 ay boyunca balıklarınıza çocuk gibi bakmak zorundasınız. Bakmazsanız hastalanırlar ve ölürler. Eğer bakamayacağınızı düşünüyorsanız gerçekten hiç üretime girmeyin. Özellikle beta da.

beta yavru bakımı

Beta yavru bakımı ile ilgili kısa bilgiler

1- Yavruların beslenmesi konusunda, artemia gibi canlı yemlerin yanı sıra sirke kurdu veya mikro kurt gibi alternatifler kullanılabilir. Artemia bulunmuyorsa, bu seçenekler yavruların ihtiyaçlarını karşılayabilir.

2- Yavrular, ilk 15 gün boyunca doğdukları kabın içinde kalmalıdır, çünkü bu şekilde yemlere daha kolay ulaşabilirler.

3- Yavruları büyük bir akvaryuma koymadan önce, su seviyesini kademeli olarak artırmak önemlidir. Bu, su değişimlerini takip ederek zamanla yapılmalıdır.

4- Yavruların kuru yeme alıştırılması, onların daha hızlı renklenmelerine katkı sağlar. Bu nedenle, kuru yemle beslemeye çalışmak önemlidir.

5- Erkek betayı aldıktan sonra, bir pipo filtre takmak suyun kalitesini iyileştirir. Her ne kadar bazıları pipo filtre kullanmasa da, bu ek önlem su koşullarının daha iyi olmasına yardımcı olur

Beta yavrularına hava verilip verilmemesi ile ilgili bir yazım

Yeni doğmuş beta yavruları nasıl beslenir videosu

Beta yavruların daha hızlı büyümesi ile ilgili bir video