Beta Balığı İle Hangi Balıklar Yaşar?

Gurami, çöpçü, vatoz, lepistes ve raspora gibi balıklarla yaşadığını okuyabilirsiniz ancak beta balığı ile hangi balıklar yaşar sorusuna kesin bir cevap veremeyiz. Aslında betalar sadece kendi türü ile birlikte yaşar ve bu dişi betalar için de geçerli değildir. Betalar, karma akvaryumlarında çok beslenmek istense de buna uygun balıklar değillerdir. Çünkü beta balığı bir yüzey balığıdır. Ve beta balıklarının yüzeyde sık karşılacağı balıklarla bir arada tutulması doğru değildir.

Beta balığı ile hangi balıklar yaşar

Beta Balığı Türleri ve Kapsamlı Bilgi Burada >>

Tetra türleri ile betalar bir arada yaşatmaya çalışmayın

Çoğu tetra türünün beta balığına göre yaşam istekleri farklı olduğu için çok uzun süreli bir beraberlik olamayacaktır. Çünkü Tetra türleri betalar için hızlı balıklardır .Bu nedenle beta balığı ile hangi balıklar yaşar noktasında benim sizlere tavsiyem eğer tek bir beta balığı akvaryumunuzda göz doldurmadığını düşünüyorsanız dişi betalardan oluşan bir akvaryum yapabilirsiniz.

Dişi beta balıkları hakkında bilgi >>

Beta balığı ile hangi balıklar yaşar

Kesinlikle Beta balığı ile şu balıklar yaşayamadığını söyleyebiliriz

Yukarıda gördüğünüz listede beta balıklarının hangi türlerle uyumlu olup olmadıkları yazmaktadır. Ayrıca hiç bir zaman bir araya getirilmesi gereken türler pirana, kedi balığı, yılan baş balığı ve japon balığı gibi türlerdir. Pirana gibi etçil ve vahşi balıklar betanızı çok kısa bir zamanda midelerine indireceklerdir. Kesinlikle bir arada yaşayamazlar. Özellikle aşağıdaki listeyi dikkatlice incelemenizi rica ediyorum

Beta balığı ile hangi balıklar yaşar

Beta balığı ile hangi balıklar yaşar veya yaşamaz listesi

Malawi cichlids = Kesinlikle Hayır
Tanganyika cichlid = Kesinlikle Hayır
Afrika chiclidleri = Hayır
Diğer Amerikan Chiclidleri = Hayır
Melek Balığı = Hayır
Barbler = Kesinlikle Hayır
Betta = Hayır
Çöpçüler = Evet
Daniolar = Dikkatli olun
Discus = Hayır
Japon Balığı = Kesinlikle Hayır
Gurami = Hayır
Lepistes = Özellikle Dikkatli olun, lepistesler kuyruklarını yer
Balta Balığı = Evet
Killifish = Kesinlikle Dikkatli olun
Kedi Balıkları = Hayır
Loachlar = Evet
Moli= Evet
Plati = Evet
Vatozlar = Evet

Bazı balıklarda özellikle dikkat edin

Gökkuşağı = Kesinlikle Dikkatli olun
Raspora = Evet
Köpek Balıkları = Hayır
Vantuzlu Köpek Balıkları = Kesinlikle Dikkatli olun
Kılıç Kuyruk = Evet
Tetralar = Evet
Omurgasızlar = Kesinlikle Dikkatli olun
Acı su balıkları = Hayır
Bitkiler = Evet
Cüce Chiclidler = Evet

Japon, melek ve lepistes ile beta balığı arasında durum ne ?

Japon balıkları da sürekli betaların kuyruklarına vurarak betamızı iyice savunmasız hale getireceklerdir. Ayrıca Beta balığı ile bir araya getirilmemesi gereken türlerden biri de lepistes balığıdır.  Lepistes balıkları da betalar gibi yüzeyde yaşadıklarından betalar ile sıkça karşılaşırlar. İşte bu karşılaşmaların çoğunda beta balıklarının kuyruklarını tırtıklayarak koparırlar. Çok kısa sürede lepistesle bir arada yaşayan beta balığının kuyruklarının ve yüzgeçlerini koptuğunu görebilirsiniz. Betalarla bir arada yaşatılmaması gereken bir türde melek balığıdır. Bu tür hızlı bir yüzücüdür. Yüzeyde yüzme sebebiyle betayla daha fazla karşı karşıya gelerek betamıza vuracaktır. 

Ciklet Balıkları betalar için Çok Tehlikeli Olabilir

Ciklet türleriyle beta balığını beslemek doğru değildir. Dolayısıyla Ciklet balıklarının hepsi beta balığına vuracaktır. Unutmayalım, ciklet balıkları da beta balığı gibi bölgeci balıklardır. Ve daha sonradan eklenen bir beta balığının ciklet akvaryumunda hiçbir şansı yoktur.

Bir arada yaşayacak dişi beta akvaryumu nasıl kurabilirim

Mümkünse bu dişi betaları aynı akvaryumda yaşayan betalardan seçmelisiniz. Demek istediğim aynı akvaryumda büyüyen betalar birbirlerine karşı daha anlayışlı oluyorlar ve aynı akvaryumda oldukları için yeni akvaryumlarına birlikte adapte olmaları daha kolay olacaktır. 

Beta balığı ile hangi balıklar yaşar?

Bazı yabani beta türleri bir arada yaşayabiliyor. Tıklayarak inceleyebilirsiniz.
YouTube videosu için tıklayın

Dişi beta hangi balıklarla yaşar ?

Erkek betalar için söylediklerimin çoğu dişi betalar içinde geçerli aslında. Zaten karma bir dişi beta akvaryumu kuruyorsanız başka balığa ihtiyaç duymazsınız. Size önerim koi türlerinden karma bir dişi beta akvaryumu çok keyifli oluyor. Aşağıya bir video ekledim. Bu eski bir akvaryumumdu. Basit bitkiler seçerseniz seyir zevkine doyum olmaz gerçekten. Aşağıya bitkili bir dişi beta akvaryumu görseli de ekledim.

Beta balığı karma akvaryum balığı değil

Kesinlikle bu çok doğru. Beta balığı kendinden başka balık olduğu zaman bir değişik oluyor. Dişi betalar için bu durum biraz daha tolare ediliyor ancak erkek betalar için pek uygun olmuyor karma akvaryumlar. Belki bazı plakat türleri olabilir. Ben denemedim. Gerek duymadım. Ama eskiden bir veil tail denemiştim. 1 sene kadar besledik sonra öldü. Şimdi fotoğraflara bakıyorum da balığın kuyrukları crown tail gibi olmuş. Erimiş tamamen. Diken diken olmuş. Yani buna yaşamak denirse bir süre hasta hasta yaşamış diyorum şu an.

beta balığı hangi balıklarla yaşar

Beta balığını Tek başına besleyin, macera aramayın.

Size en temiz tavsiyem. Beta balığını tek başına besleyin. Bırakın hangi balıklarla yaşar yaşamaz sorularına. Tek başına bir kapta besleyin. İnanın daha çok keyif alacaksınız. Veya ille de bir kaç beta beslemek istiyorsanız da o zaman dişi beta akvaryumu kurabilirsiniz. Yukarıda detay verdim bu konu hakkında.

Beta balığı ile hangi balıklar yaşar sorusuna Kısacası;

Sevgili arkadaşlar bu sayfamızda beta balığı ile hangi balıklarla yaşar veya yaşamaz konusunu biraz bahsetmeye çalıştım. Ancak buradan şu çıkmasın. Ben yaptım olduya dönmesin. Bir süre ciklet türleriyle veya lepisteslerle bir beta balığını besleyebilirsiniz. Kuyrukları erir, yüzgeçleri kopar. Ama baktığınızda balık yaşıyordur. Buna yaşamak denir mi ? Bence denmez. Bu yüzden ben yaptım oldu demek yerine araştırmak ve ona göre hareket etmek en doğrusudur. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok arkadaşlar. Bu ufak bir kapta tek başına yaşıyor… Beta balığı ile hangi balıklar yaşar konusu hakkındaki yazımızı okuduğunuz için çok teşekkür ederiz.