Fanusta hangi balıklar yaşar?

Fanusta hangi balıklar yaşar ? Yaşamak denirse…

Fanusta aslında hiçbir balık yaşamaz. Yaşar ancak buna yaşamak denirse. Fanusta hangi balıklar yaşar denince bazı insanlar bir balığın küçücük bir su kütlesinin de yaşamasına bu balığın ömür boyu onda yaşayacağı anlamını katıyorlar. Günümüzde Beta balığı, Japon balığı gurami balığı ve bazen lepistes gibi balıkları da fanuslarda besleyen hobiciler oluyor Bu balıkların belirli bir süre bu şartlarda yaşamaları bu balıkları bu şartlara alışmış olduğu anlamına gelmez

Fanus gibi küresel camlarda büyütme özelliği olduğundan balıkların gözlerine etrafındaki nesneler normalinde kat kat daha büyük gelmektedir. Bu çevresel koşullardan etkilenen balıklar kısa zamanda strese girecekler ve hastalıklara davetiye çıkaracaklardır. Balıklarımızın sağlığını düşünüyorsak mutlaka cama cam dediğimiz köşeli akvaryumlar tercih etmeliyiz  Akvaryumlarda kullanamayacağımız ve balıklar için yaşamsal değeri çok büyük olan ısıtıcı ve filtre gibi malzemeleri de kolaylıkla kullanabiliriz. Fanus gibi küçük ve kullanması zor kaplarda balıklarımızın temizliklerini de yaparken zorlanırız.

Fanusta hangi balıklar yaşar?

Ben fanusta bir balığa 5 sene baktım

Bazen bir yakınınız size bir Beta balığını fanusta 5 sene beslediğini söyleyebilir. Bu gerçekten doğru olabilir ancak istisnalar kaideyi bozmaz Yani sizin yakınınızın bir betayı ne şartlarda olursa olsun 4-5 yıl beslemesi tüm betaların fanuslarda 3-4 yıl besleneceği anlamına gelmez. Her balığın bulunduğu ortama kendini adapte etme yöntemi vardır. Bazı balıklar adaptasyon sürecini güçlü ve hızlı atlatırken bazı balıklar ise bu süreci çok kısa zamanda ölümle sonuçlar.  Bu yüzden bizler hobimizi düzgün bir şekilde yapmak istiyorsak beslediğimiz canlıların doğal ortamlarını taklit edermişcesine ortamlar yaratmalıyız

Beta balığı fanus ile ilgili yazdığım başka bir yazı

Fanusta en çok hangi balık besleniyor ?

Fanusta dünyada en çok beslenen balık türü Beta balığıdır. Malesef fanusta hangi balıklar yaşar sorusunu yazdığımızda karşımıza ilk çıkan balık türü beta balığıdır.  Bu durum sadece ülkemizde değil tüm dünyada maalesef kötü bir alışkanlık haline gelmiştir. Maalesef ülkemizde asıl görevi saksı veya teraryum için uygun olan fanus eşyası ülkemizde bazı balık türlerine hala yuva olmaya devam etmektedir.

Fanus eşyası görünüm itibariyle yumuşak salon veya odalarda güzel bir dekor malzemesi olarak kullanılıyor. Kişisel görüşüm fanus içine balık konulmaktansa bazı su bitkileri kullanılarak daha doğal bir görüntü elde edilebilir.

Beta balıklarıyla ilgili güncel paylaşımlar için facebook grubumu ziyaret edin