Beta balığı nasıl mutlu olur ? Fanusta OLMAZ

1- Düzenli su değişimi yaptığınızda; (en az hafta bir gün)
2- Sevdiği yemler verilirse ( özellikle artemia, su piresi gibi canlı yemler )
3- Beta balığı nasıl mutlu olur ? Suyu her zaman sıcak olursa, yani 26-28 derece arası
4- Ve bakıcısı onunla ilgilenirse beta balığı çok mutlu olur.

Beta su değişimi ile ilgili video ve bilgi burada>>

Akvaryumda beta balığı nasıl mutlu olur ?

Diğer hayvanlarda da olduğu gibi beta balığı da ilgi ve özen ister. İlgi ve özen gösterirseniz beta balığı nasıl mutlu olur diye arayış içerisine girmezsiniz. Bu yüzden lütfen aldığınız balığa bir canlı muamelesi yapın. Ona Bir dekor ürünü gibi davranmayın. Ona değer verin ve bakımına özen gösterin. Emin olun o zaman çok mutlu bir beta balığına sahip olursunuz.

Beta balığı kedi köpek gibidir. Oyun oynamayı çok sever.

Evet gerçekten yanlış duymadınız beta balığı oyun oynamayı sever. Beta balığı nasıl mutlu olur derseniz ufak bir ayna ile onu kızdırabilir, oyun oynayabilirsiniz. Veya elinize bir kalem alın ve cama hafifçe vurun. Emin olun beta balığınızı böyle dahi çok mutlu edersiniz. Ve her akşam artık onun yanına geldiğiniz zaman ona ilgi göstereceğinizi bildiği için sizi görür görmez hemen hareketlenmeye başlar. Buna şartlı refleks de diyebilirsiniz. Geldiğiniz zaman yem vereceğinizi veya onunla oyun oynacağınızı bildiği için hemen hareketlenir.

Beta Balığı Türleri ve Kapsamlı Bilgi Burada >>

Balığınızı salonda bir dekor objesi olarak düşünmeyin

Yukarıda belirtmiştim bunu. Açmak istedim biraz. Beta balıkları genelde fanus içinde satıldıkları için sanki masaüstü eşyası gibi değerlendiriliyor. Lütfen siz bu şekilde almayın. Ve böyle düşünmeyin ki balığınız mutlu bir ömür sürsün. Mesela az önce bir takipçim bana ilk defa bir canlı beslediğini yazdı. Balığın kafa kısmında pullar açılmış. Bir double tail beta ve marble genine sahip bir balık. Kafasından renk değiştirmeye başlamış. Ancak fotoğrafa baktığımda fanusta ve fanusun içinde saçma sapan renkli taşlar olduğunu gördüm. İşte salon dekoru gibi görmeye bir örnek bu olay. Umarım bu anlayıştan çıkarız. Bu sadece bizde değil tüm dünyada böyle malesef. Zaten bu anlayışta olmadığımız zaman beta balığı nasıl mutlu olur diye düşünmeye dahi gerek kalmadan sevdiği şartları sağlarız.

Yukarıdaki saçmalığıa bakar mısınız ? Bir de bitki koymuşlar içine salatalık gibi. Sonra da yazıyorlar. Beta balığım hastalandı. Beta balığım hareket etmiyor. Ya nasıl hareket etsin hayvan şu ufacık saçma yerde. Yani şu anlaşılsın. Beta balığı bu şekilde mutlu olmuyor.

Beta balığı üretilirse de mutlu olur

Bir başka konu da üretim konusu. Bir erkek betaya dişi beta gösterirseniz de onu mutlu edebilirsiniz. Erkek betalar dişileri gördükleri anda hemen tüm ihtişamlarıyla dişiye kabarır. Dişiden cevap gelirse erkek beta adeta coşar. Bu yüzden arada sırada betanızı bir dişi beta ile buluşturmakta onu mutlu etme yollarından biridir diyebiliriz.

Canlı yemler de mutluluk sebebidir

Etçil bir balık olan beta balıkları evcilleştirilseler dahi yine canlı yeme hayır demezler. Her gün olsa her gün yerler. Canlı yemler olarak şu linkteki bilgileri de okuyabilirsiniz ancak burada da bahsedeceğim. Benim gördüğüm en sevdiği canlı yem türü su piresi. Hem dişe gelir olması hem de sürekli hareket halinde olması su pirelerini beta için çekici hale getiriyor. Artemia biraz ufak kalıyor ancak artemia da beta balıklarının sevdiği canlı yemler arasında. Tubifex’de severler. Ancak tubifex’e ulaşmak eskisi kadar kolay değil.

Beta balığı yemleri hakkında bilgi için tıklayın

Bu video da beta balığını nasıl mutlu ederizle ilgili içerik bulabilirsiniz.

Kısaca Beta balığını mutlu ve sağlıklı tutmak için uygun sıcaklıkta (24-28°C) temiz su sağlayın ve düzenli olarak yüksek kaliteli beta yemleriyle ve canlı yemlerle besleyin. Ayrıca akvaryumda bitki ve gizlenme alanları ekleyerek balığın doğal davranışlarını destekleyin.

Beta balığının mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için uygun bakım ve çevre önemlidir. Balığınız için uygun sıcaklıkta (24-28°C) su sağlamak, temiz su kalitesini korumak ve doğru akvaryum ekipmanlarını kullanmak önemlidir. Beta balıkları doğal olarak yüzeyde yüzen balıklardır, bu nedenle akvaryumunuzda yüzeydeki bir alan veya bitki sağlamak onların davranışlarına uygun bir ortam yaratır. Ayrıca, düzenli su değişimleri ve uygun beslenme ile balığınızın sağlığını destekleyebilirsiniz. Beta balıkları genellikle tek yaşamayı tercih ederler, bu nedenle diğer balıklarla uyumlu bir ortam sağlamak önemlidir. İyi bir akvaryum tasarımı, balığın gizlenme yerleri ve uygun ışık düzeni de beta balığını mutlu kılabilir. Her balık bireysel ihtiyaçlara sahip olduğu için düzenli gözlem ve uygun ayarlamalar yaparak balığınızın refahını sağlamak önemlidir.