Beta Balığı Yavrularına İnfusoria Kültürü Oluşturmak
Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi yumurta yoluyla üreyen balıkların çoğu ilk 2 gün kendi yumurta keseleri ile besleniyor. Daha sonra yem aramaya başlıyorlar. Bulurlarsa yaşıyorlar bulamazlarsa ölüyorlar. Özellikle bizim beta üretiminde yavru kayıplarının baş kaynaklarında biri, yavruların açlıktan ölmeleri.
Şu hata da yapılıyor artemia veriliyor, eğer yavrular yememişse bir daha veriliyor veya ölen artemialar dip çekimi ile alınmıyor ve suyu bozduğu içinde yavrular ölebiliyor. Aslında yavruların ölmesi konusunu bu linkte detaylı konuşmuştuk. Şimdi ki konumuz olan infusoria üretimine devam edelim.
Öncelikle infusoria nedir onu tanıyalım
Aslında infusoria tek başına bir canlı adı değil. Bir grup canlının ortak adı. Aslında infusorialar tatlı su planktonları olarak da adlandırılıyor. Yani bizim aslında infursoria olarak verdiğimiz suyun içinde bir çok canlı bulunuyor. Bu gruba tamamen infusoria diyoruz. Çok güzel ve detaylı bilgiyi çok taktir ettiğim atlasakvaryum.com sitesinden okuyabilirsiniz.
Ben nasıl infusoria kültürü oluşturdum
Ben geçtiğimiz haftalar da youtube’da bir video izledim. Tayland’lı bir hobici salatalıkları aldı, 5-6 dilim doğradı ve kabın içine attı. Üzerine balıkların olduğu sudan bir kap su aldı. O suyu salatalıkların içine döktü. 5-6 gün sonra içinde binlerce infusoria canlısı oluştuğunu gördük.
Aynı taktiği bende dedim. 5.günde içinde canlılar oluşmaya başladı. Çok fazla yok ancak çoğalacaklar gibi duruyor. Salataya ek olarak muz kabuğu, marul yaprağı gibi besinlerde ekleyebilirsiniz.
Suyun içinde önce bakteriler oluşuyor. Bu bakteriler infusorialara yem oluyor ve infusorialar bu şekilde büyüyorlar. Özellikle yumurtadan çıkan yavruların beslenmesi için olmazsa olmaz yemlerden biri.
Ben sirke kurdu ile bu işi çözüyorum. Sirke kurdu kültürünü web sitemden alabilirsiniz. Tıklayın >>
teşekkürler abi