Erkek Beta Yumurtaları Neden Yer ?
Bu sorunun malesef kesin bir cevabı yok. Ancak bir kaç sebebi var. Şimdi onları inceleyelim. Soru şu; Erkek beta yumurtaları neden yer ?


Yumurtaları korumak için yiyebilir
Dişi beta balığı yumurtladıktan sonra, erkek beta yuvada yalnız kalmalıdır. Bu dönemde erkek betanın rahatsız etmeyin. Sürekli gözlem yaparak erkek beta balığı üzerinde baskı oluşturursanız, bu durum yumurtaların yenmesine neden olur. Bu nedenle, dişi beta yumurtaları döktükten sonra yavrular çıkana kadar erkek betayı rahat bırakmanız en iyisi olur. Yumurtaların sağlıklı bir şekilde büyümesi ve yavruların sağ salim çıkabilmesi için erkeği sakin bırakmak önemlidir.
YouTube Beta Balığı Üretim Videolarımı İzleyin >>
Karnı açsa da yer
Eğer balık obur ve açgözlü bir betaysa, yeni çıkan taptaze yumurtaları afiyetle yer. Bu durum, genellikle dişiyi de tetikler. Bazen dişiler, eğer erkek yumurtaları hızla toplamazsa, kendi yumurtalarını yemeye başlar. Bu tür davranışlar, çiftleşme ve üreme sürecinin zorluklarından biridir.
Bu nedenle, üreme sürecinden önce betalarınızı birkaç gün boyunca doyurmak iyi bir fikirdir. Bu, betaların açlıkla ilgili içgüdüsel davranışlarından kaynaklanan olası yumurta yeme olaylarını önlemeye yardımcı olur.


Bilemediğimiz sebeplerden yumurtalar yenilir.
Eğer çok sayıda yavru elde etmek istediğiniz bir beta balığınız var ve bu balığın yumurtaları yeme eğilimi varsa, bu durumu yakından takip edin. Dişi beta, yumurtaları yuvaya yerleştirdikten sonra, erkek balığın bu yumurtalara müdahalesini engellemek gerekir. Bu nedenle, erkek yumurtaları dizdikten hemen sonra dişi betayı yuvadan alın.
Bu noktada erkeği de yuvadan alıp yavruları kendiniz çıkartabilirsiniz. Bunu şöyle yapabilirsiniz. Yuvaya bir hava hortumu takın ve 2 saniye 1 kabarcık şeklinde hava verin. Bu sayede yumurtalara oksijen vermiş olursunuz. Aynı melek balığı yumurtalarını çıkarır gibi. Ben bu yöntemle de çok yavru aldım. Okuduğunuz bu sayfada erkek beta yumurtaları neden yer sorusuna anlaşılır bazı yanıtlar verdik.