Beta Üretim Akvaryumunda Olması Gerekenler

Bu yazıda kısaca beta üretiminde olması gereken malzemeler ve teknik ekipmanlar listesini ve açıklamalarını vermeye çalışacağım.

1-Üretim Akvaryumu

Üretim akvaryumu aynı zamanda yavruların belirli bir boya kadar geleceği akvaryum olacağı için ona göre seçim yapmak gerekir. Yavruların özellikle ilk bir haftası çok önemli olduğu için nüfus ve hacim çok önem arz ediyor. Başlangıç için 20 litrelik bir akvaryum idealdir. Bu akvaryumu 10-12 cm su doldurarak önce üretime başlayabilirsiniz. Üretim detaylarını bu sayfada vermeyeceğim ancak linkte tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

2- Isıtıcı

Isıtıcı beta üretiminde olmazsa olmaz diyebiliriz. Yani sabit bir ısı. Bu ısı en az 26 derece ve üzeri olmalıdır ki amatörce üretim olsa dahi sonuç alınsın. 24 derece de üretim yapılır ama tecrübe ister. O yüzden siz garanti olsun ısıtıcı kullanın.

3-Hava motoru ve pipo filtre

Yavrular çıktıktan ve babayı yavrulardan ayırdıktan sonra hava motoru ve pipo filtre devreye giriyor. Yavrular yem yemeye başladıktan 2-3 gün sonra pipo filtre takabilirsiniz. Tabii ki pipo filtrenin çalışması içinde bir hava motoruna ve ince hortuma ihtiyaç duyacaksınız. Pipo filtre nasıl çalışır ve özellikleri nedir merak ediyorsanız linke tıklayın

Yukarıdaki ekipmanları temin ettikten sonra tabii ki yavruların temel yemi olan artemiada temin etmeniz gerekecek. Artemiadan önce ilk 2 gün infusoria veya sirke kurdu gibi canlı yemlerden vermenizde fayda var. Bazı yavrular artemiayı yiyemeyebilir veya yese dahi ağır gelebilir yavrular şişebilir. Tabii ki bunlar benim tecrübelerimden paylaştığım çıkarımlar. Her zaman böyle olacak diye bir kural yok.

Tavsiyem bu ekipmanlarınız yoksa hiç üretime girmemeniz olur.