Double Tail Beta – Çift Kuyruk Beta

Double tail beta üretimler sonucunda meydana çıkan bir mutant gen sonucu kuyruk kısmında 2 parça şeklinde kuyruk çıkmasıyla oluşmuştur. Bu mutant gen sayesinde bir de türlerinden daha büyük şekilde çıkan bir üst yüzgeç meydana çıkmıştır. Double tail’lerdeki üst yüzgeçler adeta yelken gibidir. Double tail betaların 1960’lı yıllarda Hindistan’da üretildiğine dair bir bilgi var.

Double tail beta geni diğer genlere göre çekiniktir yani pasiftir. Bir double tail beta erkekle bir veil tail beta dişi eşleşmesinden yavrular veil tail çıkar. Aynı şekilde diğer türler içinde böyledir. Double tail x double tail çiftleşmelerinden double tail çift kuyruk yavrular elde edilebilir. Tüm beta türleri için tıklayın

Double tail betalar halfmoon üretimlerinde de üreticiler tarafından kullanılmaktadır. Bazı halfmoon betalarda double tail genetiğini çok rahat görebiliriz. Büyük dorsallı halfmoonların hepsi double tail genetiklidir. Double taillerde yine uzun kuyruklu betalar gibi kuryuk erimelerine ve kısmalarına karşı oldukça hassastır.

Beta kuyruk erimesi ile bilgi için tıklayın

Double tail beta fiyatları ne kadar

Tıpkı halfmoon betalar gibi gösterişli ve büyük betalar olmasına rağmen halfmoonların fiyatlarının yanına yanaşamazlar. Double tail betalarda veil tail betalarla aşağı yukarı aynı fiyatlardadır. 2020 fiyatlarına göre double tailleri petshoplardan 30-40 TL’ye alabilirsiniz.

Tüm beta balığı fiyatları için tıklayın

Double tail betalar konusu hakkındaki yazımızı okuduğunuz için çok teşekkür ederiz. Beta Balıkları Hakkında Bilgiler Kerim’in Pet Dünyası Youtube Kanalımda >>